BB-VÄSKA

Kommentera
 

Vad ska man packa i BB-väskan egentligen? Här är min lista över vad jag packade i min! Samt vad som kom till nytta, vad som var helt onödigt och vad jag inte hade klarat mig utan!

 

Till mig

Sköna bomullstrosor

Amnings-bh

Amningsinlägg

Amningslinne

Mjukis set

Myssockor

 

Nattbindor

Bröstsalva (purelan)

Läppsyl

Torr-schampo

Hårsnoddar

(hårborste)

Tandborste

Tandkräm

Deo

Mild duschkräm

Smärtlindrande intimsavetter

Sminkväskan

 

Vattenflaska

Vitamnindryck

Choklad

Bars

Wasa knäckesandwich

 

Till bebis

Pyjamas

Body

Byxor 

Strumpor

Mössa

Filt

Små handdukar

Blöjor

Ytteroverall

Fodrad mössa

 

Till honom

Kalsonger

Strumpor

t-shirt

Mjukisbyxor

 

Övrigt

Kamera, mobil, laddare, gravid-mappen (förlossningsbrev mm)

 

Egen vattenflaska och vitamindryck att fylla på vätska med var verkligen toppen! Man blir törstig både av att föda barn och sen av att amma. Läppsyl, purelan och torr-schampo, också life-saviors under/efter förlossningen! Jag gömde ju packa hårborste! Det hade verkligen behövts kan jag säga (ha ha ha) men torr-schampo och hårsnodd gjorde susen det med. Blöjor, bindor, handdukar och sånt är helt onödigt att packa märkte jag, allt sånt finns på BB. Däremot är jag så glad över att jag packade mina intim-savetter med smärtlindrande gel i (finns att köpa på apotek), det var verkligen så skönt att använda. Nu födde inte jag vaginalt så jag var ju inte på nått sätt sprucken eller så men man är ganska öm ändå, jag var det iaf. Men min sminkväska, IGEN, ja, jag vet inte varför jag trodde att jag skulle ha den liksom (ha ha ha) Ansiktskräm, ja absolut, den använde jag men jag drog definitivt inte på nå smink under vår vistelse på BB. Smink var nog det absolut sista jag brydde mig om när jag låg där nyförlöst med min lilla nyfödda dotter i famnen. <3

 

Mer mellis hade vi behövt (ha ha!) vi vart ju kvar längre än vad vi ”planerat” så mellisen tog slut redan under fredagen, så P fick gå iväg och köpa smörgås, frukt och chips medan jag tog några till värkar, hi hi. 

 

Till lillan hade jag packat allt i storlek 50. Jag var lite orolig och tänkte att shit jag skulle nog tagit med i storlek 56 också! Men det var hur lugnt som helst. Lillan var 51cm när hon kom ut och storlek 50 var ändå hur stort som helst på henne! Hemma sen bör vi till storlek 44 under hennes första två veckor, de satt mycket bättre. 

 

Vi hade packat BB-väska för ”normal” förlossning, räknat på att vi skulle bli borta 1-2 nätter. Eftersom vi vart på förlossningen ett dygn och sen kvar på BB i 2 nätter så fick P åka hem en sväng och hämta mer rena kläder till oss, han fick passa på att mata och gosa med katten också (vi hade ju såklart kattvakt men blev ju borta från henne längre än ”planerat”). Det var ju lugnt, just då låg jag ändå bara och myste med lillan på bröstet hela dagen <3.

 

Hur såg er BB-väska ut? Några bra tips som jag inte tänkt på som kan vara bra till nästa gång? Packade ni också något helt onödigt?