VARFÖR VÄLLING

Kommentera
(null)

(null)

Fick några frågor från er på blogg inlägget om babymat, om varför vi ger välling före nattning, finns det nån anledning till det? 

Vi började ge välling i samband med nattning när Alva fortfarande ville äta ett par gånger per natt för att hon skulle hålla sig mätt längre på natten. Det har funkat jätte bra! Med vällingen sover hon minst 9h (ibland till och med hela natten, 12h), hon får bröstmjölksersättning om hon vill ha när hon vaknar på natten och somnar sen om tills det är Alva-wake-up-call (alltid 05.30). Vällingen var också för börja introducera hennes mage och smak för mer än bara ersättningen eftersom hon inte ville ha gröt el barnmat. Man behöver absolut inte ge välling, barn "behöver" inte det, men för oss finns det alltså flera syften med att vi ger just välling. 

Sen tycker ju jag personligen att det är lite mys-faktor över vällingen också. Havrevälling känns nästan som ett svenskt kulturarv, jag (som typ alla andra) har själv vuxit upp på välling. Ett av mina allra första minnen är just välling, ett minne om hur jag ligger nerstoppad i sängen med varm välling i flaskan och jag ligger och pillrar i mammas hår medan hon läser en godnattsaga för mig. Jag minns det som den mysigaste stunden jag visste <3