MIN HELG v.42

Kommentera
 
Hallå fina! Hoppas ni haft en fin helg. Det blev en lugn helg för oss, Alva vakna snorig i lördags och så håller hon på att få fler tänder så hon har inte sovit särskilt bra och haft värk om dagarna. 
 
 
I fredags tog jag och Alva en morgonpromenad, så skönt, älskar morgonluften. Jag hoppades på att plocka hem lite vass som jag ska ha som dekoration, men jag hittade inga av den sorten jag är ute efter, så får leta vidare. Gick förbi cafét och köpte en grön juice to go. Att köpa med mig en latte el juice på min dagliga barnvagnspromenad är en sån där mysig vardagslyx grej som jag älskar. 
I helgen skulle vi ta 9 månaders bilden. Inte helt lätt att ”staga” en livlig bebis, ha ha. Men tillslut så! I söndags skulle vi ha haft gäster på middag men vi avboka det. Eftersom Alva varit förkylning och inte varit i fas pågrund av tandsprickningen passade vi på att ha en lugn hemmapyssel helg istället. Städa, tvätta, laga mat, rensa lite. Massa lek och bebisgos med Alva och när hon somnat för kvällen, ett glas vin, snask och kolla film med P. Jag har egentligen ingenting emot sånna här helger, tycker det är supermysigt <3
 
 
Söndags-matlagningen! Vi lagar alltid storkok (el flera olika rätter) på söndagar. Det är oftast då vi har tid och så är det så skönt att ha färdig mat i kylen och frysen under veckan när man kanske inte alltid har tid att laga mat. Eftersom vi hade en obokad söndag passade jag på att göra ett långkok. (Älskar långkok! Speciellt på hösten, mustiga grytor och bara massa ”comfy-food”!) Blev en vegetarisk chili con carne. I vanliga fall är det en sån vardagsrätt jag kastar ihop på 10min med det jag har hemma, men nu gjorde jag en ”riktig” med öl-buljong, chili, quornfärs och massa gott som fick långkoka i över timmen. Asså sååå gott, mm!