BABY UPDATE, 5-6 MÅN

En kommentar
 
5 mån:
Vikt 6900g
Längd 65cm
 
6 mån:
Vikt 7500g
Längd 68cm
 
Hej på er, jag postade nyss en blogpost om Alvas baby update 1-2 mån som ni kan läsa här nedan. Missa inte heller baby update 3-4 mån som postades tidigare i våras! (finns i arkivet om du missat det el bara vill uppdatera minnet lite) Här kommer äntligen den senaste uppdateringen! (så nu ligger jag i fas igen, ha ha) 5-6 mån, som vi passerade nu i sommar! Så spännande att följa varje utvecklingsfas, älskar att läsa updates! Gör ni också det!? 
 
Alva var 6 1/2 mån på vårat bröllop och hade då precis vuxit i stl 68 i kläder och fått sina två första tänder samma vecka. Sån liten egen krabat det börjar bli <3 Nu börjar personligheten träda fram allt mer och mer, hon är verkligen bestämd och så charmig! Hon har lärt sig att fnysa och rynkar gärna på näsan och fnyser åt folk (ha ha ha) särskilt när hon är busig. Så jäkla roligt, jag dör! ha ha ha!
 
Det är en sån speciell känsla att se sig själv i en annan liten person. Från att hon var ca 5 mån och framåt har vi börjat kunna identifierat våra egna personlighetsdrag hos henne, så fasinerande! Hon har pappas humör, mammas bestämdhet och beslutsamhet, pappas sprallighet och mammas nyfikenhet. Vi ser även vissa drag och ansiktsutryck från andra i familjen som hennes kusiner och hennes mostrar. Det är så spännande att börja upptäcka allt det här! Hon har fått tillbaka håret igen också, (efter att tappat det mesta av baby-håret runt 4 mån ålder), hoppas hon får farmors tjocka hår! (jag har alltid fått slita med mitt "scandinavian", eller barbiehår som jag kallar det, jag har mycket hår men mjuka tunna hårstrån - alltså barbie docka hår)
 
När Alva var 5 mån började vi introducera mat. Hon är fortfarande inte så jätte intresserad av mat generellt men hon har några favoriter och det är gurka och melon :) Det är mums! Men hon vill bara ha om hon får äta själv ur tugg-nappen, vägrar att bli matad. När hon blev 6 mån fick hon börja med gröt och fruktpuré till frukost.
 
Hon älskar fortfarande att undersöka händer, vid 6 mån har hon också upptäckt naglarna, speciellt spännande är mammas naglar med fina färger! <3 Men hon har nu även upptäckt sina fötter som är spännande att bita på ibland. Vid förra updaten, 3-4 mån, berättade jag att hon precis lärt sig att rulla och vända sig om. När hon var 5 mån började hon vända sig om nätterna och sover numera alltid på mage. I början var det superläskigt! Man har ju läst så mycket om att barn helst ska sova på rygg men hon ville INTE sova mer på rygg, om man försökte vända på henne rullade hon bara tillbaka över till mage. Första natten det hände var jag själv hemma, P jobba kväll, jag höll på att freaka! Ringde P som ringde 1177 som informerade om att när de väl kan vända sig själva får de sova på mage, så det var ingen fara. Det här innebar inte bara en orolig mamma, det var också slutet på babynestet <3 Vi kunde inte ha henne i det längre nu när hon var rörlig om nätterna, hon blev bara arg när det tog emot när hon ville vända och vrida sig. (Kan inte låta bli att bli lite ledsen varje gång hon blir "stor", åh <3 <3 min lilla bebis <3)
 
Nu skrattar hon med ljud och det är sååå underbart! Alltså att höra sin lilla bebis skratt är det bästa som finns! Bebisskratt!! Sån må-bra-boost så det finns inte! <3 Bir varm och lycklig i hela kroppen varje gång. Alva är kittlig i sidan av magen och under armarna, hon älskar när man killar eller munblåser henne där, då skrattar hon massor:)
 
 
Vid 5 mån kryper hon ännu inte men hon ställer sig på alla fyra och gungar fram och tillbaka som försök. Hon kunde bli lite frustrerad och arg ibland över att inte kunna krypa framåt som hon ville. Men hon kunde åla sig fram dit hon ville. Ungefär nu började hon också säga pa-pa-pa och ma-ma-ma och när hon var 6 mån sa hon både pappa och mamma för första gången <3 
 
 
 
 
 
1 Mirian:

skriven

Härlig blogg du har. Grattis till dottern.

Svar: Å tack så mycket! Vad glad jag blir att du gillar min blogg! <3
Lina Österman