BRÖLLOPET

Kommentera

 

 

Allt om bröllopet! Äntligen kan jag dela allt från bröllopet med er! Tagit lite tid att samla ihop och sammanställa alla bilder från håll och kanter men nu är jag äntligen klar. Hoppas ni är lika exalterade som jag! Ha ha ha! Tänkte köra festdetaljerna och hoppas ni är sugna på det. Kanske postar mer bilder på oss och klänningen sen, vi får se… Men här kommer allt om själva bröllopet! 

 

Egentligen var vårt bröllop ”bara” en bröllopsfest. Vi valde att dela upp vigsel och bröllopsfest och ha de var för sig, (vi gifte oss ju faktiskt i stadshuset december 2017). Det blev så därför att jag var gravid med Alva. Vi var helt eniga om att nu när vi skulle ha barn tillsammans passade det bra att äntligen gifta oss <3 Av de juridiska skälen ville vi hinna gifta oss innan bebbens bf, men tiden var för knapp för att hinna planera allt tills dess, boka lokal etc. Samtidigt ville vi ju ha det där bröllopet vi alltid drömt om. Så då bestämde vi att dela upp det, men det gjorde ingenting! Faktiskt så nöjd att vi gjorde såhär! Så glad att vi vågade vara annorlunda och göra det på vårt sätt. Hade vi vigt oss samma dag hade vi ändå vigt oss i stadshuset med närmaste familjen som vittnen och sedan åkt direkt till bröllopsfesten där övriga gäster skulle ha väntat, så det hade alltså sett exakt likadant ut förutom att vi gjort det samma dag istället för innan. 

 

Vi hade vårt bröllop på Sätrabrunn brunnsgård, alltså så fin miljö och så vackra byggnader och lokaler! Precis så som vi ville ha det, ”gammelsvenskt”, genuint, supermysigt och lantligt. Kan verkligen rekommendera! Vår festlokal var en enplans flygel i gammal stil med världens mysigaste inbyggda veranda ut mot parken helt inklädd med vildvuxna gröna blad. På andra sidan en innergård med gott om bord och stolar och mingel utrymme.

 

 

Vi hade sån magiskt fin sten trappa ner från sviten, med vita räcken, som gjorde sig perfekt för entrén. Fixade en björkbåge vid toppen som vi gick igenom, blev så nöjd med det. Vår svit (en egen liten stuga) låg precis i anslutning till festlokalen så vi valde att göra vår entré direkt därifrån. (Passade perfekt också eftersom vi hade Alva med oss, mormor kom upp och hämta henne så hon fick vara med på förmingel med alla gäster<3 ) 

 

Bröllopsfesten började med champagne-mingel ute på innegården för våra gäster som sen samlades nedanför vår svit och tog emot oss med jubel, bubbel, ris-kastning och brudskål. I festlokalen hade vi runda bord med vita linnedukar. Gästborden var dekorerade med kandelabrar, murgröna och små blomvaser i färgtema. På honnörsbordet hade vi en stor blomgirlang med stora vita rosor. Det stora genomgående temat var murgröna och vita rosor som återfanns i min bukett, på tårtorna, bordsdekorationen och som övrig dekoration i fönster, på presentbord etc. Maten kom på vit servis och vid varje gäst låg vit linne servett med en blomkvist och namnlapp knuten ned hampasnöre runt. Där låg också varsitt bordsblad med information om kvällen, meny, kärleksfakta om mig och P och lie annat skoj att läsa och underhålla sig med under kvällen. På toaletten hade vi ställt in lite life-saviors för kvällen som typ hårspray, deo, tuggummi, resorb mm. Lite skojigt sådär vid första anblick men tro mig, de är mer nödvändiga än bara för kul när festen väl sätter igång! Ha ha <3 

Färgtema var dammrosa (dusty pink) och vattenmelon. Dammrosa har varit sån stor hit det här året! Och vattenmelon är en superfin nyans typ mellan rosa och aprikos, lite som korall fast mycket mer intensiv, supersnygg sensommarfärg! perfekt för ett augusti bröllop! Ni ser den på några av vaserna och blommorna här på bilderna. En av mina bordsdamer vid honnörsbordet bar en klänning i den färgen, det var bara så snyggt! Dör! Och min toastmadame matchade med det dammrosa temat, precis som mina skor, och P hade en kravatt i samma färg.  
Bröllopsmenyn! Jag är verkligen supernöjd med vårt val av meny, och vinerna till blev också sån succé, så roligt att alla tyckte om det lika mycket som vi! Vi har verkligen valt med omsorg efter mycket provsmakande. Vår meny var en väldigt svensk inspirerad meny med svenska råvaror och det gillar jag, det passade bra med hela konceptet med den gammalsvenska miljön osv. Svensk skog och mark - Så här såg den ut:

 

Förrätt

Rökt renskavsröra med pepparrotscrème, rotsakschips, syrade kantareller och gröna blad

Dryck: Vitt vin, Tommasi Giulitta

 

Varmrätt

Röding med skummad kräftsås, örtslungad färskpotatis och sommarprimörer

Dryck: Rosé vin, White Zinfandel Barefoot

 

Dessert

Flädersorbé med färska jordgubbar toppat med mousserat vin

Dryck: Mousserat vin, Louis de Vernier Cava

 

Senare på kvällen blev det bröllopstårta fylld med hallonmousse. Kaffe och avec dukades upp och serverades ute på veranden, så fint <3

 

Och sen en bröllopsdans till vår låt såklart <3 Curly sue med Takida, följt av dans och fest <3