FYSIOTERAPI # CHECK

Kommentera
 
Hej fina! Jag är så glad just nu! Idag var vi på Lillans fysioterapi och det såg så bra ut att hon fick bli utskriven idag! Asså såå skönt <3 Fick med oss ett träna-hemma schema som vi ska köra tills hon blir 1 år men allt såg nu helt normalt ut, så duktig tjej!
 
Vi har gått med Lillan på fysioterapi sedan hon var typ 1 mån. Som jag berättat för er tidigare så låg hon ju snett i magen. Det resulterade inte bara i ett kejsarsnitt utan också att Lillans skallben blivit något deformerat och att hon har varit sne i nacken. På fysioterapin har dom kontrollerat och följt upp hennes nacke och rörelser, mätt huvudformen osv. Däremellan har det varit ihärdigt tränande hemma med övningar som vi fått. Mycket har handlat om att snabbt få igång hennes muskulatur i nacke och rygg så hon blir lika stark på båda sidor (då också automatsikt rakare) samt strechning. Hon ligger fortfarande alltid på mjukt underlag när vi har henne på rygg och hon har en specialkudde "panda-kudde" som avlastar huvudet och håller det rakt och "neutralt".
 
 
 Hittade spännande leksaker i väntrummet :)
 
Så fantastiskt egentligen hur kroppen förändas och utvecklas, det händer så mycket hela tiden för dom här små (och fort går det! får panik ibland!) När hon var nyfödd kunde hon i princip bara ha huvudet åt ena hållet, försökte man vrida på det så föll det hela tiden tillbaka, och nu har hon inga som helst problem! 
 
Lillan har inte alltid varit så överförtjust i allt tränande men man kommer långt med tålamod och i härdighet! 
<3 <3 Allt för henne <3 <3