JULKLAPPSTIPS 2 ÅRING

Kommentera
(null)

Vad köper man till en 2 åring!? 
Har samlat mina bästa julklappstips!

Här har ni mina topp tio:

1. Leksaks kök
Leksakskök måste vara absolut bästa julklappen för en 2 åring. Alva älskar leksakskök! Hon kan stå och pyssla och leka där själv hur länge som helst. Vi kommer aldrig vidare på Ikea om vi fastnar vid leksaksköken ha ha!

2. Sparkbil
Alva fick en sparkbil förra året när hon var ca 1 år, men det är först nu sedan ett par månader tillbaka som den verkligen har börjat komma till användning. Hon åker på den varje dag. Vi har ju öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, med en kort mellanvägg mitt i, och jag lovar, hon kommer på 2 hjul runt kurvan!

3. Gunghäst
Vilken 2 åring älskar inte att gunga!? Och nu är benen tillräckligt långa för att både nå upp och sätta sig och nå ner med fötterna för att kunna gunga och använda gunghäst själv.

4. Hopp-djur
Finns i alla dess former! Jag visste faktiskt inte vad ett hopp-djur var tills ganska nyligen när jag såg Alvas kusin ha en sån och sen upptäckte jag en hel drös olika hopp-djur på leksaksavdelningen i höstas. Det är alltså gummi figurer/djur med handtag som man sitter och hoppar fram på. Asså hur roliga!? Fanns inte sånna när jag var liten? Jag hade definitivt velat ha en sån iaf! Ha ha:)

5. Play-do-lera
Att lära sig finmotorik och utforska vad händerna kan göra är både lärande och spännande när man är 2 år. Dessutom vet vi alla hur underbart lockande allt kladdigt, kletigt och görigt är när man är liten;)

6. Docka 
Dom flesta barn i den här åldern börjar få upp intresset för dockor och gosefigurer att ta hand om. Att känna ansvar och att pyssla om nån man bryr sig om kommer faktiskt tidigt i livet. För Alva finns det ju ett extra syfte med att få en docka eftersom hon ska bli storasyster, och hur pedagogiskt är det inte då med en egen bebis att kunna pyssla med när mamma ammar, nattar eller byter blöja på lillebror.

7. Bilbana
Bilbana med bilar är perfekt julklapp för både killar och tjejer. Vad är det med bilar liksom men vilket barn säger inte brrr el brum brum typ bland de allra första orden!?

8. Personliga/ roliga magneter
Inte helt säker att dom flesta 2 åringar har detta intresse, men Alva är såå förtjust i att flytta och dona med våra kylskåps-magneter. Därför kom jag på att hon nog skulle uppskatta egna magneter såsom bokstäver eller varför inte magnetbilder på sig och familjen.

9. Stora gosedjur
Det enda Alva faktiskt tydligt visat att hon vill ha / önskar sig är en jättestor giraff:)  Hon kom springandes med leksakskatalogen och pekade på ett jättestort gosedjur (en giraff) och sa "den! den!" Så sött!!

10. Tofflor el mössa
Väldigt många småbarn får nån gång fetisch på skor eller mössor, hur många känner igen det? Ha ha:) I Alvas fall är det skor! Hon ÄLSKAR skor och sätter allt som går på fötterna, går gärna med skor inomhus osv. Det lustiga är att hon vägrar ha strumpor men älskar att ha skor, ha ha. Så självklart kommer hon att få ett par mysiga ull tofflor att sätta på fötterna på julaftonsmorgon.