VÅRT JULFIRANDE

Kommentera
(null) 

Vacker vinter i Dalarna! Julen över för den här gången. Idag ska vi gå i pyjamas hela dagen, vila, tvätta, mysa och pyssla med julklappar. Vi firar jul från 23e till 26e för att sprida ut det lite och hinna fira med alla. 

Julen börjar den 23e för vår del! Vi kör uppesittarkväll med P’s familj (några av dom) hos oss. Massa juligt smått och gott och Bingolotto. På julaftons morgon fick Alva öppna några klappar som låg under granen, sen åkte vi upp till Dalarna för att fira med min familj. Vi äter alltid julgröt med mandel i på morgon. Sen kom tomten:) Till jul lunch åt vi som vi brukar helstekt kalkon. Kalle och hans vänner kl 15, glögg och allt annat smått och gott som hör julen till.

På julaftonskvällen träffas (nästan) hela släkten ute hos min mormor och morfar och äter julbord tillsammans. Efter maten släcker vi ner i huset och ställer oss i fönstren och tittar ut efter tomten. Kan ni förstå att jag stått där i fönstret varenda jul i mitt liv! Att min mamma också stod där och titta efter tomten som barn och att min mormor! min mormor stått där varje jul och tittat efter tomten!?! Och nu står MIN dotter och tittar efter tomten i samma fönster, 4e generationen! Jag börjar lipa varenda gång jag tänker på det!! Det är så fint så jag döör!

Så kommer äntligen det vi alla väntat på, vi ser tomtens lykta skymta i mörkret när han kommer till vår husknut och vinkar. Eftersom vi är så stor familj och många barn så kommer två tomtar och delar ut klapparna (det går lite fortare då) I år kom dom även med släde och renen Rudolf som blev en succé bland barnen (ja oss vuxna med! ha ha)

Sen julaftons kväll när vi åkte hemåt från mormor föll äntligen snön! Så på juldagen vakna vi till ett vackert vinterland. Vi var ut och lekte och invigde pulkan Alva fick i julklapp. Sen åt vi julbord med släkten som vi brukar. På annandagen firar vi mini-jul med resten av P’s familj (som inte är med på uppesittarkvällen) Middag och julklappsbyte. 

Vi har haft supermysigt hela julen och Alva har varit så duktig! Jag trodde hon skulle vara blyg el rädd för tomten i år, hon är inne i en blyg period, men hon älskade att springa fram och få paket, satt i tomtens knä och kramade till och med Rudolf. Mitt lilla hjärta! Nästa jul har vi två!

Hoppas ni alla haft en fin jul! God fortsättning på er!

(null)

(null)