GRAVID VECKA 18 + RUTIN ULTRALJUD

Kommentera

(null)

Vecka 18
Vikt: +6kg

Vi har gjort rutin ultraljud!

(null)

Och vi har en frisk och välmående liten kaka i magen! EN bebis! Ja ni hörde, det var inte två:) Visst är det gulligt med tvillingar men vi är väldigt nöjda med en kaka:) Tack! ;)

Så roligt och se att personligheten kan synas redan. När vi var på Alvas ultraljud så var hon helgalen där inne och hon tog i och pressa fötterna mot livmoderväggen så det såg helt galet ut, vad händer i min stackars mage liksom!? Ha ha, och det speglar verkligen Alva i ett nötskal:) Den här lilla kakan är en mycket lugnare krabat, så pluttig:) Låg ihop krupen med händerna för ansiktet, rörde sig inte mycket, en liten vinkning fick vi iaf:) Lilla plutt! Mitt hjärta smälter.

Vi fick nytt datum för postpartum så nu är vi beräknade till 9e april istället för 12e. Jag har föreliggande moderkaka, det innebär att moderkakan ligger mot framsidan långt ner, (risken för föreliggande är högre om man har gjort snitt tidigare). Moderkakan flyttar ofta upp när magen växer, men gör den inte det kan man inte föda vaginalt och det blir planerat snitt isåfall. Kommer göra kontroll ultraljud för att se om moderkakan har flyttat sig el inte. Eftersom föreliggande moderkaka ökar risken för blödningar och för tidig födsel blir det till att ta det lugnt så länge den ligger i föreliggande läge.

Jag kommer även få göra en bäckenmätning i vecka 36. Eftersom Alva inte kunde komma ut naturlig väg pga av att hon låg snett så behöver jag kolla om det bara berodde på slumpen eller om det är nått med mitt bäckene, typ att jag är sne eller trång. Är det så, så blir det även då planerat snitt.

I nuläget är det mycket som lutar åt att det blir snitt den här gången också. Jag hoppas ändå på att få föda vanligt, jag blev liksom lite som snuvad på det sist. Jag kämpade i 25h och så slutade det ändå med snitt. Lite som att springa hel maran utan att få gå i mål. Men ska det bli snitt igen så har jag ju mycket hellre ett planerat såklart än får ett akut som sist! 

Jag vet att ni undrar och JAA vi vet könet! :) 
Vi kommer berätta:) Snart:) men vi väljer att hålla lite på det:)