GRAVID VECKA 14

Kommentera
(null)


Vecka 14
Vikt: + 4kg


Nu känner jag hur det rör sig där inne! Inga sparkar (det är nog alldeles för tidigt) men jag känner faktiskt små rörelser. Sån mysig känsla 

Känner mig ganska sliten. Har varit hemma och vabbat en vild 1,5 åring, försökt ta ikapp på jobbet, varit yr och matt igen och illamåendet kommer och går.  Trött. Ont. A riktigt trött efter den här veckan. Alva sover oroligt också med många uppvak nattetid, så sömn är verkligen vad jag behöver.

Har haft värk runt höfterna, foglossning? Redan?? Det känns som så iaf, det är tidigt jag vet, pratat med min läkare som konstatera att man inte kan ha foglossning i vecka 14, men ja vad ska jag säga åt det? Oavsett, JAG HAR bäckensmärtor. Det värker runt mina höfter, molande konstant värk som blir värre när jag sitter eller står längre stunder. Ibland strålar smärtan ner mot rumpan, inåt och upp i ländryggen. Ingen remiss till sjukgymnast men jag kommer istället försöka träna mer hemma och använda mitt foglossningsbälte varje dag från och med nu! (Foglossning el nu inte...) 

Har mycket tankar och känslor kring småbarns/familjelivet, och om hur man ska få ihop allt. Det känns som att jag gör allt med andan i halsen. Sedan Alva börja på förskola nu efter semestern (och jag gravid) har jag känt mig ganska stressad och ensam. Vi har ju inte så mycket hjälp i närheten som kan hjälpa till i vardagen om det behövs. P jobbar heltid på annan ort och åker tidigt innan jag och Alva vaknat och kommer hem sent. Så det är jag som tar det mesta av omvårdnaden, hämta och lämna på förskolan etc. Jag är den där mamman som alltid kommer svettig till förskolan. Stessar på morgon för att komma iväg i tid, stressar på jobbet för att hinna med allt på min deltid, stressar till hämtningen för att jag ofta kommer iväg för sent från jobbet (möte som drar över tiden etc). Kommer hem och lagar mat till en hungrig familj, gör matlådor, plockar/städar, lägger fram kläder för morgondagen etc. För att sen lägga mig utslagen i soffan (med en ömmande graviditet) När P kommer hem får han kvalitetstid och lekmys med Alva.

(Ändå är det ett evigt gnäll om att det är stökigt, ostädat, otvättat, att vi inte har tid för varandra... Jag har INTE tid för ALLT)

Kanske kommer landa i det här så småningom men just nu känns det inte fair! och inte hållbart. Men hur annars ska vi göra då? Om P ska hämta el lämna får Alva istället jättelånga dagar på förskolan och det vill vi inte heller. Hon är redan där mer än jag skulle önska, 8-15 mån-fre. Andra föräldrar tycker säkert att det här bara är gnäll eller bagateller, den klassiska kommentaren "varför skaffar man barn för då?" Men nej jag är inte en av dom som känner mig nöjd och tillfreds med bara familj. Jag vill trots att jag är mamma kunna känna fortsatt utveckling och tillfredställelse även med karriären och mig själv. Men just nu känner jag att jag inte räcker till på jobbet och att jag inte  räcker till hemma.