LOVES NAMN-CEREMONI

Kommentera
(null) 

(null) 
I lördags, 1 aug, hade vi vår 
namn-ceremoni för Love. Vi höll det litet och enkelt pga corona, bara närmaste familjen hemma i trädgården hos mamma och pappa. Väldigt mysigt och väldigt nöjda är vi!

Såhär mysigt och fint hade vi dekorerat vid själva ceremonin. 

(null) 

(null) 

(null) 

(null)     
Ballongbåge och ett runt bord med vita dukar, en skål med vita ros blad (som är istället för dop vatten.)

(null)     
Borden i fest-tältet var dekorerade med vita dukar och lite mys som blommor, glas med namn och lite snask. Det fanns också filt och kuddar på gräset. Det bjöds på fördrink (all dryck alkoholfri! Det är min och P’s ståndpunkt att man inte behöver dricka alkohol tillsammans med barn och framförallt inte på deras tillställningar) Jag gjorde en sensommar inspirerad drink med äpple, mynta, kanel, cider och portello dricka som var väldigt uppskattad. 
(null) 

(null)     
Jag bar en satin 
one-shoulder klänning från Dry Lake och smycken från Petra Tungårdens kollektion för Safira.

Bilder från ceremonin!! 🤍

(null) 

(null)

(null)

(null)

(null)             
Vår lilla kille! som vi valt heta Love Elvin. Alva fick blåsa såpbubblor för lillebror med sin såp-pistol och vi strödde blomblad över honom. Vi har tillgett våra barn en varsin låt som är "deras" från oss. Loves låt blev ’Sparkvöga med Marie Fredriksson’ som vi spelade efter ceremonin.

Ingen av våra barn är döpta. Vi har valt namnceremoni istället. Två anledningar- varken jag el P är troende och kan därför inte "lova att uppfostra våra barn enligt den kristna läran" (som du lovar under dopet). Och oavsett vår egen tro så vill vi inte välja religion  åt dom, det får dom själva välja att ingå om dom vill när dom blir större. Däremot vill vi fortfarande fira och tillägna en fest för vårt barns ankomst till världen och familjen därför firar vi genom en namnceremoni.

(null)         
Jag och Love på filten🤍

(null)         
Bjöd på lite snittar och en clubsandwich med side sallad och pommes pinnes. Sen blev det kaffe, fika och tårta. (Jag som är kocken bakom allt! Yes yes!) 

Jag gjorde en s.k "Naked cake" som är väldigt trendigt och populärt just nu. Inte alls allt för svår att göra! Jag valde att göra en med blåbär, toppat med mixade sensommar bär. (En naked cake görs med smörkräm som skrapas runt tårtan för att få den randiga lite "nakna" looken) Väldigt snyggt tycker jag!

(null)

(null)
(null)
Somnat hos moster🤍 Loves mellannamn är efter andra moster (Alvas från deras faster).
Love hade ett jätte sött litet set med babyblå väst, byxor och vit kortärmad skjorta. Alva ett vitt  shorts set med blus.

(null)

(null)

Min tårta! :) och så Loves fina gåvor🤍

(null)

Vi är som sagt super super nöjda! Glada och tacksamma över den här dagen! Solen sken, det var enkelt, intimt och vackert, ja men alltså ni fattar!