GRAVID VECKA 36

Kommentera
(null) 

Vecka 36

Vikt: +10kg

INFLUENSA OCH COVID-19

Hej på er! Eftersom vi redan nyss kört vinterkräksjukan så kör vi väl influensan också då... (suck!!) Ja, hela familjen åkte på säsongsinfluensan:( Lillan har haft öroninflammation och ätit antibiotika och jag har haft feber, förkylning, öronvärk, huvudvärk, problem med bihålorna och en jädra slemhosta som vägrar ge sig. Värk i hela kroppen. Samtidigt har Corona epidemin slagit till  i Sverige, så vi har varit i egen karantän heela veckan. Jag fick iaf lov att komma in på läkarundersökning eftersom jag är höggravid, togs emot i särskilt infektionsrum och läkaren som tog emot mig hade skyddsutrustning på sig. Men vi har vanliga säsongsinfluensan iaf och inte Covid-19, men restriktionerna gäller ändå. 

Vad gäller graviditeten så har det överskuggats av alla influensa symptom, men det slog mig här om dan att jag faktiskt inte mått illa den här veckan. Halleluja! 1 månad kvar och jag kanske äntligen får va fri illamåendet!?! 

Känt oro över hur lillen har det i magen nu när jag varit så sjuk och hostat så mycket, men läkaren försäkrade att det inte var nån fara med honom, det är mig själv jag ska va orolig för, men ändå....

Har mycket tankar inför förlossningen också nu pga coronaviruset. Inte särskilt orolig för att bli smittat så, men jag är orolig över hur det kan påverka på andra sätt. Vad händer tex om han kommer nu medan jag fortfarande är sjuk!? Måste jag föda i nån typ av isoleringsrum då?? Tänk om P inte hinner bli frisk då måste jag föda själv antar jag? Tänk om L* behöver särskild vård och det inte finns personal el rätt material? Ja, massa sånna tankar. Tidigare ville jag bara att han skulle komma så snart som möjligt, nu känner jag precis tvärtom. Blir superstressad. Vill verkligen att han stannar inne så länge som möjligt så att vi hinner bli friska och att han ska vara så utvecklad och motståndskraftig som möjligt.