TVÅBARNS FÖRBEREDELSER OCH VÅRA INKÖP

Kommentera
(null)

Har fått många frågor om hur vi tänkt och gjort med alla förberedelser för två barn. Ska man köpa dubbelvagn? Hur gör man med säng och sovplatser? etc. Har här sammanfattat ett inlägg om hur vi gjort och vilka inköp vi gjort.

Jag tror man måste anpassa från familj till familj om vad som kommer funka bäst, framförallt utifrån vilka behov första barnet har. Vi har inte köpt syskonvagn. Alva sover aldrig i vagn längre och hon vill helst gå och springa. Vi använder bara vagn till Alva när vi ska gå längre sträckor el vara borta länge under dagen, och då har vi vår lilla resesulky som både hon och vi älskar. Den är så nätt och smidig att ta med överallt. Så för oss känns syskonvagn mest som en kostsam utgift utan större funktion. Dessutom bor vi i lägenhet och en det skulle bli väldigt trångt både i hiss och lägenhet med sån stor vagn.  (null)     
Vi har istället införskaffat en sån här stå och sittbräda till barnvagnen. Tanken är att använda stora barnvagnen när vi är ute hela familjen, men mestadels kommer lillebror få sitta i bärsjal el sele och Alva ha sin sulky, det är så jag kommer gå och lämna / hämta på förskolan sen (och än så länge har det här funkat jättebra).

(null)

Alva sover i eget rum och har gjort det länge. Hon sover fortfarande i spjälsängen men vi kommer inte köpa en till att ha till lillebror. Han sover just nu i vår säng i sitt lilla babynest, precis som Alva gjorde första månaderna. Tills dess att lillebror behöver spjälsängen kommer Alva att ha fått en ny säng, en junior säng.

(null)

Det mesta har man ju redan sedan första barnet men har ändå köpt lite nytt, bla en bärsele mini för nyfödda då den vi har passar bäst för bebis på nån månad och upp. Det bästa köpet är ändå vårt babynest till barnmatstolen. 

(null)

Alva ville ändå inte sitta i barnstol längre så hon har fått en "riktig" stol (junior stol från stokke som är exakt det vi eftersökte till henne, helt perfekt! Den är rundad vilket ger sidostöd utan att hon upplever den som en barnstolsmodell, hon gillade inte längre att sitta liksom "inrutad" som en bebis hon ville ha en riktig stol så som stora barn) och till hennes gamla barnstol köpte vi ett babynest som man fäster på stolen. På så sätt kan hela familjen sitta tillsammans vid middagsbordet. Det är ganska skönt också att kunna ha lillebror där när man måste pyssla med hemmafix som disk, mat etc. och inte behöva oroa sig för att han ska råka bli överkörd eller nått av en lekande vild storasyster om man skulle haft honom i soffan el på golvet.